שווה ביקור: המוזיאון לאמנות האיסלם

המוזיאון לאמנות האיסלם

אם אתם מתכננים בקרוב בביקור הבירה, מעריכים אמנות על סוגיה השונים ומחפשים בילוי מעשיר ומעניין במקום שעדיין לא יצא לכם להגיע אליו, אנחנו ממליצים בלי ספק לבקר במוזיאון לאמנות האיסלם. המוזיאון הייחודי הוקם בשנת 1974 על ידי הפילנתרופית ורה ברייס סלומונס והוא קם במטרה לתת ביטוי ויזואלי ואומנתי לתרבות ערב שהיא חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית עוד בטרם קום מדינת ישראל, בשל אוכלוסיית ערביי ישראל הענפה, שהיא חלק מהחברה הישראלית, ומתוך השכנות שלנו עם כמה מדינות ערב. זה הזמן להכיר את המקום הכל כך מיוחד הזה ולגלות את החוויה הייחודית שתוכלו לקבל אך ורק שם.

החזון של מוזיאון האיסלם

המטרה העיקרית של מוזיאון האיסלאם היא להציג את הביטוי הוויזואלי של תרבות האיסלם בארץ ומחוצה ולעודד פיתוח של מחקר של תרבות עשירה ועתיקת יומין. מעבר לכך, מקימי המוזיאון הקימו אותו במטרה שיהווה גשר בין התרבות הערבית לתרבות היהודית במדינת ישראל תוך עידוד של חיים משותפים, הרמוניים ושוויוניים, ונראה כי מתחילת דרכו הוא אכן משמש כקרקע פורייה בדיוק לדברים האלו.

המוזיאון לאמנות האיסלם

תערוכות ואוספים

מעבר לתערוכות הקבועות והמשתנות שתוכלו למצוא במוזיאון, כדאי להתרשם בו משני אוספים מרהיבים שמוצגים תמיד:

  1. אוסף אמנות האיסלאם: אוסף של כלים נדירים ויוצאי דופן המספרים את סיפור תולדות האיסלם החל מהמאה ה-7 ועד למאה ה-19. באוסף תמצאו פריטים שונים ממצרים, סוריה, עיראק, תורכיה, הודו, אפגניסטן, ספרד ואיראן ומדובר באחד האוספים הנדירים ביותר בעולם כיום.
  2. אוסף השעונים של סר דיוויד סולומונס: אוסף נדיר שהחל להיבנות בתחילת המאה ה-20 ומציג את ההתפתחות הליניארית של מדע מדידת הזמן לצד התפתחות השענות המודרנית. בין היתר תוכלו למצוא את השעון של מארי אנטונאט הנחשב ליקר בעולם, שעוני תמונה נעה, שעונים שיוצרו עבור השוק התורכי ועוד.

כמו כן, בקומת הכניסה למוזיאון תוכלו להתרשם מתערוכות הקבע סיפורו של האיסלם, אמנות בתקופה המוקדמת ואמנות בימי הביניים, ובקומה העליונה מהתערוכות אמנות איראנית מאוחרת, אומנות עות'מנית ואומנות מוגולית.

שימו לב כי הביקור במוזיאון הוא פחות או יותר ליניארי ועל כן ההמלצה היא לפנות את כל היום ולסייר בו בנחת לפי הסדר הכרונולוגי הנכון בשביל חוויה מלאה.

יתרה מזאת, שווה לדעת כי בכל זמן נתון מוצגות במוזיאון תערוכות זמניות בנושאים שונים ובהחלט מעניינים. כך למשל, נכון לזמן כתיבת שורות אלו, תוכלו להנות במוזיאון מתערוכת אל אנדלוס: בסוף המערב המציגה אומנות מתור הזהב של ספרד בימי הביניים, ומתערוכת זמן – תערוכה אינטרקטיבית המשלבת יצירות חיות וקטעי וידאו אומנתיים המנתחים את מושג הזמן.

נגישות