מגיעים עד לצדיק: נוסעים במיוחד לירושלים לקבר הרב עובדיה יוסף

הרב עובדיה יוסף הוא ללא ספק אחד מהאישים הבולטים ביותר שנחקקו בתודעה הישראלית. סיפור חייו ומורשתו הותירו רושם רב על ישראלים רבים ופסיקותיו חוללו שינויים מרכזים בקרב הציבור הישראלי, בין אם מדובר בציבור החילוני ובין אם בציבור הדתי. מדי שנה נוהגים מתפללים רבים לפקוד את קברו ולהשתטח עליו למטרת תפילות ובקשות מהצדיק. מי היה הרב עובדיה יוסף וכיצד תוכלו להגיע לקברו? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

מי היה הרב עובדיה יוסף?

הרב עובדיה יוסף היה מוכר בקרב רוב הציבור הישראלי בעיקר בתור הרב הראשי הספרדי לישראל, אבל זה ממש לא הכול. למעשה, קצרה היריעה מלפרט במאמר זה את כל קורות חייו המרשימים של הצדיק, ועל כן אנחנו מזמינים אתכם לקרוא סיפורים אודותיו, ובין היתר גם מידע על קבר הרב עובדיה יוסף באתר משיב כהלכה. הרב עובדיה יוסף נולד בבגדאד שבעירק ועלה עם משפחתו לישראל כאשר היה בן 4, בשנת 1924. כבר כאשר החל את לימודיו בגיל 6 בתלמוד תורה בני ציון, בלט כשרונו של עובדיה יוסף ובמיוחד אהבתו העזה לתורת ישראל. כשבגר, עבר ללמוד בישיבת תורת יסף שבירושלים, והוסמך לרב בגיל 20 בלבד. כמה שנים לאחר מכן, הוא נישא למרגלית, בתו של הרב אברהם פטאל.

לרב עובדיה יוסף היו תפקידים רבים בתחום הקודש. בתחילת דרכו, הוא שימש כדיין בבית הדין של העדה הספרדית בירושלים. בשלב מסוים, הוא עבר למצרים כדי לשמש כסגנו של הרב ראשי, הרב נחום אפנדי, ושימש כראש ישיבת "אהבה ואחווה". לאחר ששב לישראל, המשיך לעסוק בדיינות ובשנת 1968 נבחר לכהן כרב הראשי של העיר תל אביב־יפו. כארבעה שנים לאחר מכן, הוא נבחר לרב הראשי הספרדי לישראל, ופעילותו כרב ראשי השפיעה רבות על החברה הישראלית. הוא פסק פסיקות היסטוריות, כמו התרת נישואין עם קראים, התרת הנשים העגונות של נעדרי צה"ל ממלחמת יום הכיפורים ופסק כי יהודי אתיופיה הם יהודים לכל דבר ועניין, מה שהחל על קהילת יהודי אתיופיה את חוק השבות. כמו כן, במשך מספר שנים הוא היה פעיל גם בפוליטיקה הישראלית.

 

 

קברו של הרב עובדיה יוסף

הרב עובדיה יוסף נפטר ב-7 באוקטובר 2013, לאחר הידרדרות במצבו הרפואי, כאשר הוא בן 93 בלבד. הוא נטמן בטקס הלוויה בירושלים בבית הקברות סנהדריה לצד אשתו, מרגלית, שנפטרה כמעט 20 שנה לפניו. מאז פטירתו, לא מעט אנשים בוחרים להגיע לקברו ולהשתטח עליו כמנהג היהדות. הגעה לקברי צדיקים ותפילה בהם מקובלת מאוד אצל חסידים ואצל אנשים מאמינים רבים.

כיצד מבקרים בקבר?

ראשית יש להגיע לקברו של הרב עובדיה יוסף ז"ל, הממוקם בבית העלמין סנהדריה. הכניסה לבית העלמין ממוקמת ברחוב הרב בלוי 1, ירושלים (באזור הקרוי גם "צומת מרן") – מדובר באחד המקומות המרכזיים ביותר בירושלים. ההמלצה היא להגיע באמצעות תחבורה ציבורית, מאחר שהסיכוי למצוא חניה באזור הוא כמעט אפסי. כאשר מגיעים לבית העלמין, פונים שמאלה והולכים עד הסוף, יורדים כ-4 מדרגות ושם ניתן כבר לזהות את שני הקברים: קברה של הרבנית מרגלית יוסף זצ"ל וקברו של מרן עובדיה יוסף ז"ל. נשים רשאיות לעמוד ליד המעקה ולא לרדת לקבר, על מנת לשמור על ההפרדה בין הגברים והנשים. גם כהנים רשאים להגיע ולהתפלל, אך הם נדרשים שלא לעבור את המעקה. בית העלמין פתוח מדי יום, מ-7:30 ועד חצות, ובערבי שבת וחג עד כשעתיים לפני כניסת השבת או החג.

לסיכום,

אין ספק כי הרב עובדיה יוסף היה אישיות גדולה שחוללה לא מעט שינויים בחברה הישראלית, וזהו כבוד גדול לבקר בקברו ולהתפלל בו. אם גם אתם מעוניינים לבקר בקברו של מרן, תוכלו למצוא פרטים נוספים באתר משיב כהלכה.

נגישות