ארגון הלוויה בירושלים: למי פונים?

ארגון הלוויה בירושלים

אחד הרגעים הקשים ביותר בחיים הוא פטירה של אדם קרוב, חבר או קרוב משפחה. לכתו של אותו אדם מלווה אותנו עוד זמן רב אחר כך לאורך כל שלבי האבל. במצוות היהדות, יש סדר מאד קבוע להלכות קבורה, אבל וזיכרון. כאשר אדם נפטר, על הקרובים לו להתחיל ולארגן את הלוויה, את השבעה וכל מה שנובע מכך: מודעות אבל, ארגון מקום השבעה, הודעה לקרובים ומכרים רחוקים ועוד שלל משימות. זה נובע מהכלל שקובע שלא מלינין את המת. יש מי שייתן לזה הסבר שדווקא אותה אינטנסיביות ומשימות שיש לבצע מיד לאחר המוות הם אלו אשר עוזרים בשלבים הראשונים של האבל. כך או כך, ארגון לוויה אינו פשוט, הרבה מזה נובע מכך שהאדם המצוי לא מארגן הרבה לוויות בימי חייו. המשיכו לקרוא בשביל להבין מהם השלבים לעשות זאת.

לאחר המוות

לאחר קבלת הידיעה המצערת על מוות של קרוב, יש להיערך לבאות ולבצע כמה משימות. ראשית, יש להתנהל מול בית החולים. נפטר שחתם על כרטיס תרומת איברים של אד"י, יכול להיות מועמד לתרומה של איברים מתאימים כאשר הודעה תינתן למשפחה ואין שום השפעה על המשך הליך הקבורה. גם מי שלא חתם על כרטיס אד"י יכול לתרום איברים אבל לשם כך נדרשת הסכמה מפורשת של המשפחה הקרובה.

לפני הפניה לחברה קדישא, יש להוציא רישיון קבורה למנוח. רישיון זה מונפק ברוב בתי החולים הראשיים רוב הזמן. במידה ולא, תוכלו לגשת ללשכת הבריאות המחוזית על מנת להוציא רישיון כזה. הרשויות מודעות כמובן לבהילות בהוצאת הרישיון והבירוקרטיה כאן מבוצעת באופן מהיר.

לאחר שיש רישיון, יש לפנות לחברה קדישא על מנת לתאם את מועד ומיקום הקבורה. כל אזרח רשאי לקבל מקום קבורה כשר מבחינה הלכתית וקרוב ככל האפשר למקום מגוריו. בשל מצוקת מקומות קבורה, יתכן מאד והקבר אשר יוקצה לכם יהיה ב'קבורת קיר'. בשביל קבר רגיל מתחת לכיפת השמיים, יתכן שתדרשו לשלם תוספת. המחירים יש לציין מפוקחים על ידי משרד הדתות – בדקו שאלו המחירים שנוקבים לכם.

בחירת המצבה

גילוי המצבה מגיע ביום השלושים לפטירה. את המצבה תוכלו לבחור מספקים שונים באזור ירושלים. הם גם יוכלו להמליץ על חומרים, עיצובים וסגנונות של הכיתוב. מצבות נחלקות לשלושה חומרים עיקריים: אבן, לוחות שיש וגרניט. גרניט הוא החומר העמיד ביותר וגם היקר ביותר. ספק המצבות יהיה אחראי כאמור גם על שירות חריטת שם הנפטר, תאריך הלידה, הפטירה ויתר המלל שתבקשו לצרף. למידע נוסף על השירות תוכלו להיכנס לקישור ולקבל עוד שלל עצות ורעיונות באשר למצבה שתתאים להנצחה מכובדת של הנפטר.

עלויות של מצבות יהיו בסביבות 4000 -8000 ש"ח למצבת אבן, 6000 – 13000 ש"ח למצבת שיש ועד ל-25,000 למצבת גרניט מפוארת.

חשוב לזכור שאת המצבה יש לשמר לאורך השנים. מצבות אבן ושיש דורשות ליטוש ואפילו טיפול ווקס כל כמה שנים. זאת בכדי לשמור על ניקיונן ולהיפטר מכתמים אשר נובעים מפטרייה הנצמדת לאבן. ניקון וטיפול ווקס תקופתי יכולים לשמור על המצבה לאורך שנים ולדחות את השיקום היקר שלה.

 

המצבה היא המקום בו ננציח את הנפטר או הנפטרת. המלל יכלול פרטים קבועים כמו תאריכים ומקום לידה או פטירה. כמו כן, נהוג להוסיף למצבה מלל חופשי בדמות פסוק נבחר, ברכה או אפילו תיאור קצר של המנוח או המנוחה. אם איבדתם לאחרונה אדם יקר, נאחל לכם שלא תדעו עוד צער.

נגישות