נגרמו לכם נזקי רכוש? יש מה לעשות ולמי לפנות

בירושלים יש לא מעט בניינים עתיקים ומרשימים, פריטי אומנות יקרי ערך וכדומה, ועל כן אם חווים סיטואציה שמובילה לנזקי לרכוש, טוב לדעת כיצד נכון לפעול כדי להשיג את הפיצוי המרבי. אז בין אם הדירה לשימור עברה טלטלה עקב השיפוצים שהשכן עושה, ובין אם ארונות המטבח נהרסו עקב נזילה סמויה מהצנרת, חשוב לדעת שלצד ההרס המשמעותי מחכה פיצוי כספי, ועל כך אנו מבקשים לפרט.

חשיבותה של התייעצות מקצועית

נגרם לכם נזק לדירה (למשל הפרקט נהרס), סובלים מנזקי מים (למשל הריהוט הלך), המבנה עצמו ניזוק (למשל העמידות של המרפסת מוטלת בספק), נגרם נזק לציוד (למשל פרטי אומנות הושחתו), או הרכב נהרס? ובכן במקרים כאלו ניתן לפנות לסיוע משפטי, ולא רק שניתן, אלא גם כדאי ביותר, ואף בהקדם. התייעצות מקצועית מסייעת להבין האם מוטב להפעיל את הפוליסה הפרטית, או לחלופין לתבוע אם הגורם שאחראי לנזק. התייעצות מקצועית מסייעת להבין כיצד נכון להגיש את התביעה, ואף מסייעת להבין לאיזה סכום פיצוי נכון לצפות ומאלו טעויות תמימות ראוי להימנע.

אין ביטוח תכולה? ייתכן שישנו מוצא!

מה עושים אם יש רק ביטוח מבנה ולא ביטוח תכולה, אך עדיין גשם כבד שפקד את העיר הוביל לנזק משמעותי לרכוש? ובכן במקרה שכזה עו"ד שמתמחה בייצוג תביעות ביטוח נזיקין יידע להציג מגוון פתרונות. למשל לתבוע את הרשות המקומית בגין רשלנות (ולו כי אינה תחזקה בשוטף את התשתיות). כמו כן, עו"ד שבקיא בתחום דיני נזיקין יידע להפריד בין נזק שנגרם בגין אירוע חיצוני (כגון שלג), לבין נזק שנגרם בגין היעדר תחזוקה ראויה (למשל חדירת גשם שנגרמה בעקבות בנייה לקויה של הרעפים).

נגרמו לכם נזקי רכוש? יש מה לעשות ולמי לפנות

את מי עדיף לתבוע?

אחת השאלות המרכזיות שנוגעת לנזקי רכוש מתייחסת לשאלה האם לתבוע את הביטוח האישי, אן שמא עדיף לתבוע את הגורם שהוביל לנזק. ובכן במקרים שכאלו ייעץ מקצועי בהחלט הכרחי. ייעוץ מקצועי מסייע לבחון עד כמה העילה להגשת התביעה מוצקה, ייעוץ מקצועי מסייע לבחון בכמה מוערך הנזק ולבסוף נציין שייעוץ מקצועי מסייע לבחון את הסיכוי לצאת מנצחים (בעת ניהול התביעה). מתלבטים? ובכן אין צורך לקבל לבד החלטה (אין צורך להמר), אלא רק נדרשים לגשת עם סך הנתונים הידועים ולקבל חוות דעת מקצועית.

הנזק נגרם – מה עתה?

יש ביטוח ומקבלים החלטה לפעול לבד, לפחות עד שתתקלו בדלת סגורה? ובכן חשוב ביותר לדעת מה ניתן לעשות כדי להגדיל את הסיכויים לקבל את סך הפיצויים המובטחים. ובכן הדבר הראשון שנדרשים לעשות לאחר שמודעים לנזק, זה ליידע את חברת הביטוח (בהקדם הניתן!), כאשר מומלץ להימנע ממסירת המידע בע"פ – עדיף למסור הודעה בכתב. לאחר מסירת ההודעה יש למלא טופס תביעה (לכל חברה טופס משלה), כאשר יש לוודא שהטופס אכן התקבל (התעקשו לקבל אישור מסירה). פה נחדד שניתן לבד, אך מוטב למלא את הטופס בליווי של עורך דין שמתמחה בתביעות רכוש.

5 טיפים חשובים עבור התנהלות עצמית

לסיכום נציין שאין להיבהל כאשר מגישים תביעה ונתקלים מול חומה בצורה. להלן 5 טיפים חשובים: כאשר מצרפים לתביעה מסמכים, הקפידו לשמור אצלכם העתק. הקפידו לתאר את האירוע במדויק. הקפידו למסור בדיוק את אותו המידע לסך הגורמים המעורבים (למשל לחוקר הביטוח ולמשטרה), אם לא סגורים לגבי נתונים מסוימים יש לציין זאת (היעזרו במלים "למיטב הבנתי") ואין לנקוב בסכום הפיצוי הנדרש (ייתכן שהוא נמוך ממה שבפועל מגיע לכם). בהצלחה!

נגישות