אנחנו כאן בשבילך – כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית בהיריון

רשלנות רפואית בהיריון

רשלנות רפואית היא תמיד דבר מקומם, אך היא מכעיסה במיוחד כאשר מדובר ברשלנות רפואית בהיריון ולידה. רשלנות רפואית הינה סוג מסוים של רשלנות, שזהו למעשה מושג המתאר פעולה שנעשתה על ידי אדם שלא היה מודע לטיב מעשיו ולהשלכות, אך שניתן היה למנוע את הנזק לו היה פועל באופן סביר. במקרה הרפואי, מדובר במתן שירות רפואי תוך סטייה מנורמת הזהירות הסבירה, כאשר סטייה זו גרמה לנזק.

רשלנות רפואית בהיריון ולידה מקוממות עוד יותר כיוון שלא מדובר רק באיכות החיים של אישה בוגרת אלא גם בחייו של העובר או התינוק. מה לעשות אם חווית רשלנות בהיריון? מהם האירועים או המחדלים שיצדיקו תביעה בגין רשלנות רפואית, מהם התנאים להגשת תביעה וכיצד ניתן להגביר את הסיכויים לזכות? על כך נדבר בכתבה שלפניכם.

דוגמאות לרשלנות רפואית בהיריון

למרבה הצער רשלנות רפואית בהיריון אינה נדירה, ותביעות רבות בגין רשלנות רפואית מוגשות על ידי מי שסבלו מרשלנות רפואית בהיריון או בלידה. ישנם מספר מקרים נפוצים לרשלנות רפואית בהיריון ולידה:

  • אי גילוי מום בעובר, מה שגרם להפלה או הולדת עובר הסובל מתסמונת או מחלה קשה. הטענה היא שלו המום היה מתגלה קודם היה ניתן לטפל בו או לבצע הפסקת היריון בזמן.
  • סיבוכים שניתן למנוע בעת לידה. למשל, כאשר יש אינדיקציות למצוקה נשימתית אצל העובר ולא ננקטים האמצעים הנדרשים לסיוע ונגרם לו נזק מוחי בשל מחסור בחמצן.
  • בחירה בהליך לידה לא נכון (ביצוע או אי ביצוע ניתוח קיסרי למשל) במקרים בהם רופא המתנהל באופן סביר ומקצועי היה בוחר נכון.

התנאים להגשת תביעת רשלנות רפואית

החוק הישראלי לא מבחין בין רשלנות רפואית לבין מקרים אחרים של רשלנות, ובדומה להם כדי שניתן יהיה להגיש תביעה צריכים להתקיים שלושה תנאים:

נגרם נזק

לא ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית אם לא הוכח נזק. למשל, הליך לידה לא תקין שבסופו נולד תינוק בריא ללא נזק לא יוכל לגרור תביעת רשלנות רפואית. במקרים רבים ישנו ויכוח אם נוצר נזק או לא וכן מהו היקף הזנק, ואז עולה החשיבות של סיוע משפטי איכותי שכן מרחב התמרון רחב.

הייתה התרשלות

גם אם נגרם נזק ליולדת או לתינוק זה לאו דווקא אומר שהייתה רשלנות. למרבה הצער דברים רעים קורים ולא תמיד ניתן להצביע על האשם. כמו כן, חשוב להדגיש כי לא כל טעות שגרמה לנזק נחשבת לרשלנות, וגם זה עניין נתון לפרשנות ושוב עולה החשיבות של סיוע משפטי איכותי.

קשר סיבתי בין הרשלנות לנזק

לאחר שהוכח נזק והוכחה רשלנות יש גם להוכיח את הקשר הסיבתי בניהם. כלומר, יש להוכיח שבאמת ההתרשלות היא זו שגרמה לנזק ולא גורם אחר. כך למשל, אם הצוות הרפואי התרשל בעת הלידה ונגרם נזק לעובר כתוצאה מגורם אחר שלא ניתן היה לחזות מראש אז כנראה שלא ניתן יהיה לטעון שהרשלנות היא הסיבה לנזק ויש זכאות לפיצוי.

את מי תובעים במקרה של רשלנות רפואית?

במקרה של רשלנות רפואית ניתן לתבוע מספר גורמים וזה תלוי במידה רבה במקרה שלכם ומיהו הגורם שהתרשל.  אלו הגורמים שניתן לתבוע: אנשי צוות רפואי שהתרשלו בטיפול, המוסד הרפואי שהעניק את הטיפול (בית חולים, קופת חולים) ואת מדינת ישראל, במקרה שהרשלנות קרתה בבית חולים ציבורי

חשיבות ייעוץ משפטי וחוות דעת רפואית

רשלנות רפואית היא עניין משפטי מורכב שמצריך מחד חוות דעת רפואית שמצביעה על כך שנוצר נזק וההתנהלות הרפואית הייתה לא סבירה וייצוג משפטי ברמה גבוהה מצד עורך דין או משרד המתמחה בתחום זה. עורך דין מנוסה ייעץ אם לתביעה שלכם יש סיכוי וינחה אתכם כיצד לפעול על מנת שהיא תתקבל.

נגישות