איך בוחרים ספק אינטרנט ביתי

ספק אינטרנט ביתי

באיזה בית אין כיום חיבור לרשת האינטרנט? אפילו בבתים של משפחות דתיות, ישנה האפשרות של אינטרנט כשר. אנשים גולשים ברשת זו ממגוון התקני מחשוב – סמארטפונים, טאבלטים ומחשבים שולחניים, דרך חיבור אינטרנט קווי או אלחוטי. היבט מרכזי מאוד באיכות החיבור הזה, מהווה הספק אשר ממנו שוכרים את השירות. כך מומלץ לבחור בספק כזה, עבור אינטרנט לשימוש ביתי:

לתכנן מראש

ראשית, כדאי להקדיש כמה דקות או יותר, לחשוב ולתכנן בנחת מה בדיוק אתם מחפשים. תרצו כמובן ספק אינטרנט וגם ספק תשתית. כמו כן, הספקים השונים מציעים שירותים משלימים שונים (ספק אינטרנט Itc למשל) ייתכן שגם אלה יעניינו אתכם. זה גם הזמן לוודא שאתם מבינים את המונחים השונים שבהם אתם נתקלים, תוך כדי חיפוש מידע בנושאים אלה. נזכיר, כי ספק תשתית וספק אינטרנט הם שני שירותים משלימים. ספק התשתית מחבר אתכם אל ספק האינטרנט. ספק האינטרנט בתורו, מחבר אתכם אל רשת האינטרנט עצמה. לבסוף תגדירו לעצמכם רשימת דרישות מינימום ודרישות אופטימאליות, אולי גם תקציב ותוכלו לצאת לדרך.

השוואת חבילות וסינון ראשוני

באתרי הספקים תוכלו למצוא מידע בסיסי על מה שהם מציעים. במידת הצורך, תוכלו להשלים זאת בשיחות איתם.

החבילות השונות מתייחסות פעמים רבות לאותם דברים (מהירויות למשל), דבר שמקל על ביצוע השוואה ביניהן. מעבר להשוואת חבילות ומחירים, כדאי לשקול שימוש בשירותים המשלימים שהספקים מציעים. למשל שירותי אבטחה שונים, בקרת הורים או הקצאת כתובת IP קבועה. כתובת כזו עשויה לעניין מי שמשחקים משחקי רשת. הדבר מתבטא בקבלת כתובת סטטית למחשב ממנו אתם גולשים – שיטה שמאפשרת זיהוי המחשב מול שירותים שונים בתחום המשחקים.

בקרת הורים

כהמחשה לשירותים שונים שספקים מציעים, כמה מילים על בקרת הורים. תוכלו למצוא זאת אצל ספק itc, תחת השם אנטי ספאם iGuard. שירות זה מאפשר לסנן את התכנים ואתרים שאליהם גולשים ממכשירים שונים בבית.

השירות כולל אפשרויות שונות להתאמה אישית והוא מצמצם סיכונים של הורדת נוזקות למחשב. אין צורך בהתקנה מקומית שלו – השימוש כולו מתבצע דרך האינטרנט. כמו כן, ניתן לנסות את אנטי ספאם iGuard למשך 30 יום בחינם. שירות זה אף עומד בתקנות CIPA (Children’s Internet Protection Act) ו-BECTA (British Education Communications and Technology Age).

בחירה בספק

בשלב זה, תוכלו לחפש יותר לעומק, מידע על הספקים השונים שבהם התמקדתם. חפשו אינדיקציות לגבי המוניטין שלהם, דרך חוות דעת שנשמעות אמינות. קחו בחשבון כמובן, שישנן תמיד גם חוות דעת לא לעניין – כאלה שאינן מדויקות ואפילו משמיצות במכוון, ללא בסיס. הטוב ביותר, הוא לקבל פידבק על הספקים השונים, מאנשים בהם אתם בוטחים, אשר כבר ניסו אותם. מבחינת שירותים משלימים שהספקים מציעים, כדאי לשים לב לתחומי ההתמחות של אותו ספק ומי יצרני התוכנה שעליהם מתבססים השירותים שהוא מציע (מאחר שגם המוניטין שלהם משמעותי כמובן).

לנסות

לבסוף יגיע הזמן פשוט ללכת על זה – לנסות את הספק שבחרתם. תוכלו לבדוק בעזרת אתרי עזר שונים, את הביצועים שאתם מקבלים מהאינטרנט, לאחר התחברות לאותו ספק. כמו כן, תקבלו כמובן אינדיקציה על מצב החיבור באופן שוטף, בכך שתחושו תוך כדי הגלישה את רמת הביצועים. האם החיבור עובד באופן חלק? האם יש אתרים שלא עולים? עולים לאט במיוחד? במקרה הגרוע ביותר, זכרו שקל כיום לעבור בין ספקים.

לסיכום

ככול שתעשו תהליך בחירה זה בצורה יותר יסודית ובנחת, כך סביר שתמצאו בצורה מדויקת יותר, את הספק שמתאים לכם.

נגישות