סובלים מכאבי בטן? אולי נדבקתם בחיידק הליקובקטר פלורי

אם אתם סובלים מכאבי בטן תכופים, יכול מאוד להיות כי אתם נדבקים בחיידק בשם הליקובטור פלורי. מדובר בחיידק שמתיישב על רירית הקיבה, ונמצא בכמעט במחצית מאוכלוסיית העולם. איגוד הבריאות העולמי הגדיר את החיידק הזה כמעורר סיכון לסרטן קיבה כמו גם תחלואה גבוה, ובעצם הוכח במחקרית כי הכחדה שלו יכולה להוריד באופן דרמטי את הסיכוי להתפתחות של סרטן כמו גם בעיות בקיבה. החיידק עובר דרך הצואה או דרך הדבקה מאדם אחד לשני, באופן אוראלי. מדינות מתפתחות נמצאות בסיכון גבוה יותר להידבקות בחיידק בעקבות תנאים סניטרים ירודים, אולם בעולם המערבי נרשם בשנים האחרונות זינוק במספר המבוגרים מעל גיל 65 אשר אובחנו עם הליקובטור פלורי. השכיחות של החיידק היא גבוהה, ועל כן בחרנו להציג לכם את כל המידע לגבי ההתמודדות עם התסמינים וכן דרכי הטיפול.

הליקובקטר פלורי – כל מה שצריך לדעת

למרות היותו חיידק נפוץ, מעל ל 85% מהמבוגרים שנדבקים אינם סובלים מסימפטומטיים בעקבות הימצאות החיידק בקיבה. יחד עם זאת, ל 20% מהנדבקים יש תופעות כמו כאבי בטן, נפיחות, שובע מוקדם וכן ביטויים קליניים שמגיעים לידי ביטוי בדלקות שנובעת בעקבות ההימצאות של החיידק בתוך רירית הקיבה. בהקשר זה חשוב לציין כי תזונה נכונה לטיפול בחיידק היא חיונית, מאחר ותזונה שאינה מאוזנת כמו גם חוסר טיפול עשוי להוביל להחמרה משמעותית בעוצמת הכאב, עד לכדי מצב של חוסר יכולת לתפקד. אצל מבוגרים מעל גיל 65 ישנו סיכון מוגבר להתפתחות של מחלות קשות כמו מחלת הסרטן, ועל כן השילוב בין תזונה נכונה לבין נטילה של אנביוטיקה בהתאם למרשם רופא היא חיונית לטובת התמודדות עם התסמינים, כחלק מהבנה כי לא ניתן להעלים לחלוטין את החיידק אלא רק להפחית את

תזונה נכונה – חלק בלתי נפרד מטיפול בחיידק

כפי שציינו, אם אתם חשים בתסמינים בדמות כאב בטן, נפיחות וכן חוסר נוחות, חשוב לתאם בשלב הראשון תור אצל רופא בעיר המגורים. אם אתם גרים למשל בעיר ירושלים, בעידן שבו הפלטפורמות האינטרנטיות מאפשרות לקצר הליכים, ניתן לאתר בקלות רופא מומלץ ובכך לקבוע תור בהקדם לרופא, כל זאת מתוך מטרה לאבחן האם אכן החיידק מצוי בקיבה. לאחר קבלת האבחון, הרופא לרוב ירשום שילוב של מספר תרופות אנטיביוטיקה, כאשר מומלץ במקביל גם  ליצור שינוי תזונתי בעקבות גירוי יתר של מיצי הקיבה בעקבות מזון מטוגן ומתועש שמשפיע באופן ישיר על השגשוג של החיידק. על מנת ליצור את השינוי ולהתמיד בו, רצוי לתאם פגישה אצל תזונאית המתמחה בתחום, כל זאת מתוך מטרה ליצור תפריט בהתאמה אישית למשקל, גיל והרקע הרפואי. התזונה היא חלק בלתי נפרד מהטיפול וההתמודדות עם התסמינים של החיידק, ועל כן חשוב כבר עכשיו לתאם את התור ובהתאם לכך גם ליצור תמהיל תזונתי מאוזן הכולל הגברת צריכה של מזון עתיר בסיבים תזונתיים לצד ירקות, פירות וכן תוספי תזונה ייעודים שיכולים גם הם לסייע לכם להתמודד עם התופעות הבריאותיות הלא נעימות שהחיידק יוצר.

 

 

סובלים מכאבי בטן? אולי נדבקתם בחיידק הליקובקטר פלורי

שילוב של צמחי מרפא בתזונה

מאחר והחיידק יוצר בעיות בריאותיות בדמות כאבי בטן, נפיחות, גזים ושלשולים, רצוי לשלב בתפריט התזונה שלכם גם צמחי מרפא אשר נעשה בהם שימוש מזה מאות שנים בתרבות המזרח, כחלק מהבנה כי לצמחי המרפא יש יכולת לסייע במגוון רחב של מצבים רפואיים ולבריאות הכללית, אולם חשוב לזכור כי אין מדובר בתרופות קסם, אלא בצמחים טבעיים שלהם ריכוז גבוה של מינרלים חשובים לבריאות, ויטמינים, ברזל כמו גם אבץ החיוני לטובת יצירה של איזון תזונתי המתבצע בסיוע של תזונאית שתרכיב בעבורכם ובהתאמה אישית תפריט תזונתי שיכול להפחית באופן משמעותי את הגירוי של הקיבה, ובהתאם לכך את התסמינים שכוללים כאבי בטן, נפיחות, גזים ותחושה של כבדות.

לסיכום

אם אתם סובלים מכאבי בטן, יכול מאוד להיות כי נדבקתם בחיידק הליקובקטר פלורי. החדשות הטובות הן שניתן בהחלט להפחית את התסמינים ואת כאבי הבטן ע"י שילוב של אנטיביוטיקה לצד תזונה מאוזנת ונכונה, כל זאת כחלק מהבנה כי מדובר בחיידק עיקש אך בר טיפול, באמצעים טבעיים ועם הבנה כי ככל שמטפלים בזמן, כך היכולת להתמודד איתו עולה בעשרות אחוזים.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות