מתניידים בירושלים על שני גלגלים? אתם חייבים לעשות ביטוח לאופנוע!

ירושלים עיר מדהימה, אך בכול הנוגע למציאת חנייה ותנועה בכבישים, הסיפור פחות רומנטי, ועל כן רבים מקבלים החלטה להתנייד בה באמצעות אופנוע. אז אם גם אתם חורשים את העיר על רכב דו גלגלי, אתם מחויבים לעצור בתחנה הראשונה – רכישת ביטוח ייעודי. עומדים לרכוש ביטוח עבור רכיבה בעיר הבירה? מוזמנים להבין אלו סוגי ביטוחים קיימים, אלו סוגי ביטוחים מוטב לעשות, ממה המחיר מושפע ולמה חשוב לשים לב כשסוגרים עסקה. מניעים? אנחנו מתחילים!

מבקשים לצאת מורווחים? חפשו הצעה נטולת אינטרסים!

לצד העובדה שהעיר ירושלים דורגה במקום 11 מבחינת סיכון עבור רוכבי אופנועים, ניתן למצוא ביטוחים שהופכים את הנסיעה לקצת יותר רגועה. אז אלו ביטוחים קיימים עבור ציבור האופנוענים? ובכן ראשית קיים ביטוח חובה (או הפול) ולאחר מכן קיים ביטוח מקיף מלא, לצד ביטוח מקיף מצומצם וביטוח צד ג'. כל ביטוח מציע מגוון אפשרויות שנבדלות האחת מהשנייה מבחינת עלות, אמצעי מיגון ותנאי מימוש. מכאן שחשוב לקבל הצעה לביטוח אופנוע מגוף נטול אינטרסים, כך שניתן להיות יותר רגועים ולצאת יותר מורווחים.

הכירו את 5 סוגי הביטוחים:

ביטוח חובה

ביטוח חובה הוא אכן בגדר חובה. לא ניתן לעלות על האופנוע מבלי שהוא ברקע. הביטוח מגן מפני נזקי גוף שנוגעים לנהג עצמו, לנוסעים מאחור וכמובן שגם להולכי רגל ונהגים נוספים שנפגעים כתוצאה מהרכיבה. העלות מושפעת מהגיל של הנהג, מסוג האופנוע ומוותק הנהיגה. כאן ראוי לדעת שניתן לבחור בין ביטוח חובה שאינו מצריך השתתפות עצמית לבין ביטוח שכן מצריך.

 

 

הפול ביטוח חובה

מדובר בתאגיד שמנהל מאגר של ביטוחי חוב. בגדול הביטוח פועל בדומה לביטוח חובה רגיל – מכסה נזקי גוף וכולל הוצאות רפואיות, אובדן הכנסה ומעניק פיצוי בגין כאב וסבל. מדוע אם כן הביטוח קיים? מתוך מטרה לתת מענה לכל אותם נהגים שחברות הביטוח אינן מסכימות לבטח, פשוט כי מדובר בנהגים פחות זהירים, או כיוון שכלי הרכב נחשב יותר מסוכן, ממש כמו אופנוע. בשל כך המדינה חייבה להקים את הפול, גוף שמחויב לבטח את כולם לצד מחירים מפוקחים, אם כי כן קיימים פרמטרים משפיעים. פרמטרים כגון גיל, וותק, סוג האופנוע, היסטוריה של תביעות, נפח מנוע ועוד.

ביטוח מקיף מלא

ביטוח זה מכסה כל נזק שנגרם לרכוש בשל תאונה. כולל תאנה עצמית, צד ג', גניבה ושריפה. המחיר מושפע מגילו של הנהג, מסוג ומהשווי של האופנוע. עוד ראוי לדעת שישנה השתתפות עצמית. פה נציין שמוטב לוודא שאם נדרש ליווי משפטי, הוא יתקבל ללא צורך בהוצאה נוספת.

ביטוח מקיף מצומצם

בדומה לביטוח מקיף מלא, רק שפה אין פיצוי בגין תאונה עצמית, עובדה שמובילה רבים להעדיף את החלופה המקיפה. כמו כן, גם ביטוח מקיף מצומצם מצריך השתתפות עצמית וגם פה המחיר מושפע מגילו של הנהג ומשוויו של האופנוע.

ביטוח צד ג'

כאן תקבלו פיצוי עבור כל נזק שנגרם לרכוש של צד שלישי בעקבות הרכיבה. כמו כן, העלות מושפעת מהנתונים שמיוחסים לנהג וגובה הפיצוי מושפע מאופי הנזק, כאשר ישנה אופציה להימנע מהשתתפות עצמית.

הכדור בידיים שלכם!

עתה לאחר שהכול יותר ברור, יש לקבל 2 החלטות: איזה ביטוח מוסיפים לביטוח חובה ואצל מי. בנקודה זו רצוי לקבל הכוונה מקצועית, כך שלא תשלמו יותר מהרצוי, לא תסגרו פרטים שאינם משחקים לטובתכם ועל מנת שתשכילו להתייחס כראוי לאותיות הקטנות. שנסכם? תיהנו מעיר הבירה תוך כדי רכיבה דו גלגלית ולצד ביטוחים משתלמים.

נגישות