8 סיבות טובות לסגור ביטוח סיעודי – בכל גיל!

אף אחד לא שש לחשוב על עצמו מוגבל למיטה, זקור לשירות של מטפלת כדי להתקלח, לאכול, או להתלבש. עם זאת, אם רק נמשיך להתעלם מהאפשרות, אנו עשויים יום אחד להצטער. להצטער לא רק כי איכות החיים תיפגע, אלא גם כי נפגע כלכלית במשפחה הקרובה. אז אם אתם כבר פה, הגיע הזמן לקחת נשימה ופעם אחת להביט למציאות בעיניים ולהיערך לקראתה, ועם קצת מזל, הביטוח הסיעודי לעולם לא ימומש. אז למה לעשות ביטוח סיעודי כבר מגיל צעיר? קבלו 8 סיבות מובילות!

מי מוגדר כאדם סיעודי?

רגע לפני שנעבור על הסיבות, נעצור ליישר קו, כי ממש כפי שמסביר אבנר הייזלר בגלובס, לפני כל יציאה לדרך, בין אם מדובר בבחירת ביטוח ובין אם מדובר בבחירת אפיק עסקי, יש להבין היטב מהם המשתנים שעשויים לשנות את התמונה הגדולה. מהו אם כן מצב סיעודי? ובכן בהתאם להגדרה מדובר באדם שאינו יכול לבצע 3 מתוך הפעולות הבאות: שליטה על הפרשות, אכילה עצמית, רחצה עצמית, התלבשות עצמית, ניידות ויכולת לעבור לבד ממצב שכיבה לעמידה (וההיפך).

פרמיה נמוכה

למרות שמדובר בנושא מאוד רגיש, עדיין המרכיב הכלכלי משחק תפקיד מהותי. גם בראיון עם אבנר הייזלר בדה מרקר מוזכר הנושא. הייזלר מדגיש שכסף תמיד נשאר מאחורי הקלעים ותמיד מצריך התייחסות רצינית, ובטח כאשר חושבים על רווחת המשפחה כמה שנים קדימה. מכאן שנכון לעשות ביטוח סיעודי לילדים כבר מגיל 3, פשוט כי ככול שיותר צעירים, כך הפרמיה יותר זולה ואף נשארת קבועה.

שמירה על כבוד עצמי

גם אם מדובר באדם סיעודי, אין זה אומר שהוא איבד את כבודו, ועל כן טוב לדעת שגם אם לא ניתן לאכול לבד, כן ניתן לשלם על הטיפול לבד.

ההשקעה לא הולכת לאיבוד

ביטח סיעודי פרטי מזכה בערכי סילוק. הרעיון הוא שגם אם מפסיקים לשלם על הביטוח, הזכויות שנצברו לאורך השנים אינן הולכות לאיבוד, אלא במקרה הצורך יתאפשר לנצל אותן. כך למשל אם עושים ביטוח לילד בגיל 3 ובגיל 20 מפסיקים לשלם, בעת הצורך הילד יקבל כיסוי של כמה אלפים מדי חודש(בערך 5,000 ש"ח) למשך שארית חייב.

8 סיבות טובות לסגור ביטוח סיעודי - בכל גיל!

אפיק השקעה יותר רווחי

רבים מתלבטים האם לא עדיף להשקיע את הסכום שמפנים עבור הביטוח בנתיב השקעה חלופי. מזדהים? פה המקום לציין שבעת הצורך התמורה שביטוח סיעודי מעניק הרבה יותר גדולה מכל סכום שניתן לצבור לבד באמצעות ריבית.

דאגה אחת פחות עבור ההורים

נכון שרוב האנשים שנזקקים לטיפול סיעודי הם מעל לגיל 65, אך אין לדעת מה יוליד יום. במקביל, הוצאות של אדם/ילד סיעודי מאוד יקרות, בקלות יכולות להצריך מעל ל 20,000 ש"ח בחודש. מכאן שגם אם המדינה מעניקה ביטוח סיעודי לילדים בחינם (עד לגיל 18), כיסוי שמציע כ5,500 ש"ח לחודש עבור טיפול ביתי וכ10,000 ש"ח עבור טיפול במוסד סיעודי, עדיין רצוי לבחון ביטוח פרטי שמעניק כיסוי יותר משמעותי.

מנצלים את הביטוח הקיים

ציינו שילדים עד גיל 18 מבוטחים בסכום של 5,500 ש"ח לחודש. מכאן שאם רוצים "לנצל" זאת, טוב לדעת שניתן להיעזר ב"ביטוח השלמה" שכרוך בעלות מופחתת. מי אמר שלא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?

מי שמחכה מפסיד

ככול שמצטרפים לביטוח סיעודי בגיל יותר מאוחר, כך התגמול החודשי פוחת. מכאן שאם מבקשים תמורה מספקת, יש להקדים להירשם.

חושבים על טובת המשפחה

תזכרו שאם מגיעים למצב סיעודי ואין הסכום הנחוץ עבור טיפול הולם, כל המשפחה עשויה לסבול, כיוון שהיא נאלצת לתמוך כלכלית.

-עברו על הדברים, הגיעו למסקנות ותפעלו היום עבור המחר. רק בריאות!

נגישות